Post, post, post, post, S-S-S-SNA...!?

- Åh, post. Telia, Telia, studenttidning ("Skånsk ytlighet"? Läskigt), eh, en avi? Åh, det kanske är mitt paket från Adlibris. Förhoppningsvis. Och vad är detta för kuvert?

Jag öppnade försiktigt och kollade innehållet:



DET VAR FUCKING SNAKE MAN!




Haha, jag kunde inte låta bli att skratta. Tack, Micke, det är faktiskt den absolut bästa omotiverade gåva jag har fått. (Sorry, Tobe och Bönan, ni sa faktiskt att City of Heroes/Villains var en tidig julklapp) Det passar perfekt med att jag har haft Snake Man-temat som ringsignal i flera år nu. Nu känner jag mig skyldig att komma på någonting i gengäld. Men för tillfället får du nöja dig med att jag tjatar på dig om att komma igång med PW3. Ta tag i dig själv, för fan!

I övrigt har jag lyckats byta batterier på min lånade Rock Band-gura och fått VG på tentan. Fuck year!

Inte samma som förra gången

Är man inte redan frälst (dvs, inte vet mer än det jag har sagt här på min rosa lilla blogg) bör man titta. Är man det så kan man ju titta igen. Det gör i alla fall jag.




Det släpptes en demo idag och jag har spelat igenom det tre gånger. Att spela det är typ som att få återupplivat hopp om mänskligheten, som att vinna över Bygdsiljum i fotboll med 10 - 2 (nåja, det är ju ingen vidare bedrift egentligen), som att ha självaste Jesus i min PS3:a. (Playstation 3... a) Typ. Nä, jag överdriver såklart. Mirror's Edge kommer inte bli SÅ jävla bra att det typ kommer bli världens bästa spel, men... det kommer bli bra. Och det är ju så jävla fräscht. Och så är det svenska DICE som ligger bakom det.

Battlefield! DodododoDODO!

Thunder, Thunder, Thunder, Thundercats HOOOOOO!

Jag behöver assistans. Jag väntar spänt på spelet Mirror's Edge (har länkat till trailer i ett tidigare inlägg) som släpps nu i november och jag vill ha. Men det kostar pengar. Men sidan loading.se har nu utannonserat en tävling där man har chans att vinna spelet! Kravet är detta:

1. För att ha chansen att vinna det här spelet ska du ta en bild på dig själv utklädd till Faith. Observera att du kan be någon annan att ta själva fotot, så blir det kanske lite mindre krångligt. Någon kompis, kanske. Men bilden ska visa dig, utklädd till Faith, gärna i stadsmiljöer. Inget photoshop, plz. Du kan klippa den, ändra storlek och pilla med ljussättningen. Men du ska inte ha en photoshoppad tatuering under ögat, liksom. Även omgivningen som du står i tas med i bedömningen. Och, dude, var försiktig om du tänker gå upp på ett tak och fotografera dig mot solnedgången.

Det här fotografiet ska du skicka senast klockan 24:00 den 10 november.

Så ligger det till. Det är visserligen så mycket som inte alls stämmer med mitt utseende, typ som det faktum att Faith är en brud:


Men vad fan. Kille schmille. Det skiter nog de i. (Det är ju ändå mest killar som hänger på det forat) Och jag skiter i om jag inte är lik Faith någonstans. Men det största problemet är nog håret, men har jag tur kanske jag känner någon som kan trolla lite med frisyrer.

Någon/några som är villiga att hjälpa mig?

Mina, Jag och King Kong-bögen

(Också känd som "Lustigkurren")
Eftersom jag inte kan använda mig av någon slags trumvirvel så blir jag tvungen att spamma bilder. Men det gör jag ju i vanliga fall också, så ni är väl vana.

Dagen jag anlände till Skåne (då vi fortfarande sov i samma rum):


KKB: Jag går och lägger mig nu.

Jag: Jo, jag med, jag kommer strax.

KKB: Gör du? Vad äckligt.


Någon annan gång:

KKB: Alvin, vill du ha lite spaghetti?

Jag: Eh, va?

KKB: (Tar en bunt okokt spaghetti i handen och stoppar mellan benen) Här, ta en tugga.



Igår:

Jag: (Skickade ett SMS då jag väntade på mitt paket med Rock Band, från Kanada) Har det kommit någon post till mig?

KKB: Ja. Men såg ut som en bomb från Kanada så skickade det till polisen för vidare undersökning.



Idag:

KKB: (Stirrar ner i kastrullen fylld med vatten jag har ställt fram och lagt ner en buljongtärning i)

Jag: ...
         Det är inte bajs.

KKB: Fan, du kan ju läsa mina tankar.


Jo, man lär sig efter ett tag. Dessa grejer förekommer med jämna mellanrum. Tur att man inte är sådan som blir galen på sånt då! Jag brukar ju vara den som är sådär putslustig bara för att dryga med folk.

Dagens jappsord: GERI

Betyder: DIARRÉ

:)

Idag fick jag otroligt trevligt besök. Besök av en liten varelse som jag tänker på varje dag, varje timme, varje minut, varje sekund, osv osv. Jag har inte känt henne särskilt länge (bara ett fåtal månader) men det är någonting med henne som gör att jag inte kan skärpa mig. Jag blir alldeles svettig, rösten darrar och händerna försöker greppa saker som inte finns där. Alla som har träffat mig att jag är en ruskigt cool katt (eller hur?) men hon får mig verkligen att bli sådär omanligt fånig. Typ som John Travolta i Grease, ni vet. Skillnaden mellan honom och mig är att jag inte är rädd för att bete mig som den Alvin hon får mig att bli, inför andra. Se bara; jag skriver detta inlägg!

Vänta ett tag, jag skall bara spontanskriva en liten dikt:

Bara av att vara i din närhet blir allt annorlunda
Bara av att låta mig känna din doft känner jag mig
Så som ingen annan kan få mig att känna
Och tillsammans blir det bara bättre

Hur som haver, jag visste att hon skulle komma och därför skyndade jag mig hem så fort jag kunde efter dagens lektion. (Hann bara träningssimma i en halvtimme idag!) Jag blev ärligt talat lite överrumplad av det lyckorus som jag upplevde då jag såg henne. Det var mycket starkare än vad jag väntade mig att det skulle vara. Det var som om någon hade tagit hela världens sockerlager och injicerat det i mitt blod. Hjärtat pumpade verkligen! Det var troligtvis något med att jag kände igen henne samtidigt som något var annorlunda, något som kändes bättre (om än det känns ganska grymt att säga att hon var sämre förut) som kändes så jävla rätt. Jag ville dansa, jag ville sjunga, jag ville totalröja på en scen. (Alternativt mitt bland folk) Men jaja, vi har hängt sedan dess, förutom när jag var tvungen att göra läxa då. Jag pluggar ju för våran eventuella framtid tillsammans så man får väl offra sig lite. Men jag har en känsla av att man inte får mycket sömn inatt. ;))))

Men man kanske skulle ta och socialisera lite mer med henne nu då istället för att arbeta mer på den här tramstexten. Plötsligt ser jag så sjukt positivt på livet att jag inte vill ödsla bort en sekund av det. "Njut medan det varar" brukar man väl säga!

För er som är nyfikna så har jag en bild som jag tog på min sköna Robbie när vi skulle börja äta. (Kycklingklubba och potatisgratäng :9) Njut lika mycket som jag gör:




Puss.

Det här är Skåne

Att plugga på universitetet känns väldigt annorlunda från att plugga på gymnasiet. (Eller ännu värre: hög-, mellan- och lågstadiet, DUH) Både på ett bra och ett dåligt sätt. Det dåliga är att klasserna består av så många olika typer av individer (ofta är det också ett väldigt STORT antal individer) att den där uppdelningen av vilka som hänger med vilka blir ännu tydligare. Jag menar, då jag läste svenska förra hösten hamnade jag med en grupp människor där en var i min ålder och de flesta andra var mellan 5-20 år äldre än oss. Gubbar och gummor, ni vet. Det var inte direkt några som jag kände att jag kunde gå hem till och fjärta i deras soffor, vilket nästan är ett måste för att det skall kunna bli någon sammanhållning i en klass.

Men jag måste säga att jag har lite mer tur den här gången med tanke på vilket nördigt språk japanska är. Att läsa, alltså. Skall man plugga japanska så bör man vara beredd på att minst 75% av klassen kommer att utgöras av ungdomar som är förtjusta i manga/anime/spel eller någonting annat från Japan. Så ja,det är inte lika många gubbar och gummor i min klass den här gången och ja, jag får mer kontakt med klasskamraterna.

Men studierna går ju fan så mycket smidigare! Nu pluggar man ju faktiskt. Jag vet inte om det beror på det att det bara är ett ämne som man behöver fokusera sig på, eller om det är för att man studerar någonting som man själv faktiskt har valt att studera. (Alternativt studerar det som ett slags delmål av en större plan) Troligtvis rör det sig väl om en blandning av båda. Men nog med dravel!

Skåne kammar hem pluspoäng

Jajemän, det stämmer faktiskt. Jag har ju skrattat lite åt Skåne och så tidigare men nu måste jag faktiskt hylla det också. Vad är det som är så bra då? Jo, lyssna noga, för om detta må ni berätta: pizzeria Delphi. Hela Skånes befolkning har denna pizzeria, placerad uppe på Delfinen i Lund, mycket att tacka för. Det måste nog vara en av de bästa (åtminstone en av de ballaste) pizzerior jag har besökt. Inte nog med de för tillfället håller till i en jävla barrack; pizzorna är goda och de är snälla som tar emot halvlattjo beställningar.

- Kan man få en pizza som är till hälften en sån pizza och till hälften en sån?

- Ja.

- Cool, då vill jag ha en delad kebaba och en flygande Jakob.





Jag hoppas att du njöt av din flygande Kebaba, Markus-san.
おいしかったか.

I och för sig står sig detta slätt mot calskroven i Skelleftå, men pizzerian som är ansvarig för den har jag aldrig besökt så den kan jag ju inte börja hylla. Jag vet däremot att den pizzeria som först gör en calbabskrovepalt (ett skrovmål och en kebabpizza inuti en calzone, inuti en palt) och sätter upp den på menyn är världens bästa.

Och så en bild på det sjukt platta Skåne för att avsluta detta:


Det blir ingen jappsfras den här helgen. Det här inlägget har blivit långt nog som det är.

Für Alle der hemma

Jag har nu läst ut Berserk bok 25 och är nu äcklad så att det räcker till jul. När vi ändå snackar jul så, 12月15日うちへ あそびに帰ります. またビギデオに会いましょうね!! Uäh, jag kanske borde fixa min dator så att jag kan skriva sånt med tangentbordet istället för att bara söka upp en massa tecken på Wikipedia och klistra ihop meningar med det.

ABAP

'sup bitches

'SUP BITCHES!

Det är Alvin här. (Och nåde er om ni inte uttalar det som "Ääälween") Min allmänbildning suger stort. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. I alla fall om jag fortsätter på det här sättet. Skåningarna är ju för fan antingen dyslektiker eller så kommer de bara upp med någonting allmänt konstigt. "Kebaba" är bara ett utav dem, jag hoppas på att kunna ta upp mer senare. (Men de skåningar som läser min blogg är fina prickar - puss på er) Så jag skyller det faktum att jag inte läser några dagstidningar eller dylikt på detta. Men! Vi har ju internätet, interbuttz, intranätet; Valhalla. Glöm aldrig bort att vi alla (Nåja, det finns ju alltid någon som inte har internet, hur deprimerande det än är) har tillgång världens största informationskälla i våra hem!

Så jag tänkte att jag skulle läsa på lite grann. Använda mig av internet så som en vuxen person skulle göra. (Istället för att bara porrsurfa sitta på spelforum, hänga på MSN eller spela spindelharpan (Det är i och för sig ganska vuxet! Mammigt om inte något)) Jag vet dock inte om det är min humor som det är lite fel på eller så, för jag kom inte så långt. Skälet är att jag började smålolla åt det här:



Rubriken i kombination med bilden ger mig en humoristisk bild av en Usama som tycker om att vara dryg.

"Hehehe, näru, de gick inte deru, seru"

Så jag fnissade lite grann, stängde ner och fortsatte att porrsurfa hänga på spelforum. Jag kommer nog inte att bli mycket mer allmänbildad än så här.

Det gör jag gärna

Postat av: Batta
Du ser lite ut som en byfåne av någon anledning...



=



Till och med jag blev lite tagen på sängen där.

Sebbe, betyder det här att jag är din SNAKE EATER?!

I'm still in a dreeeeeeeam
Snake Eateeeeeeeeeeeeeeeeeeer!

Tupp- och boll-tortyr

(Jag har redigerat rubriken för barnens skull)

Ni vet stunder där man i ena sekunden är lycklig för att i andra sekunden råka ut för någon jobbig grej som gör att den där härliga känslan blir som bortblåst? Typ som när man plötsligt skär sig på ett papper, trampar snett med foten, slår i tån, biter sig i kinden eller, varför inte, pajar sina sabla hörlurar? Då blir man ledsen och arg och irriterad och miserabel och bitter och rastlös och allmänt olycklig. Jag brukar alltid undra vart fan världen är på väg när jag råkar ut för sånt. Men då är det tur att det i dessa lägen finns klipp som denna:



Då blir man glad igen.

Dagens jappsord: SEIRI

Betyder: MENS

Det här står faktiskt i vår lärobok.

Inlägg med lite smaskigt ljuvlig sensmoral

I hela mitt liv (eh, jo, i hela) har jag drömt om att få prova på en japansk skoluniform. "Varför har vi inte skoluniformer?" har jag alltid undrat. "Då skulle man ju kunna bråka med elever från andra skolor som har en annan uniform. Värt!" har jag resonerat vidare. Ena skolans knutte vs. den andra skolans knutte. Spänning på hög nivå!

Men nu har vi ju inte det och därför är det inte så märkligt att jag inte har fått prova på någon skoluniform. Men nu, nu jävlar! Nu har min dröm gått i uppfyllelse och jävlar i min lilla låda om jag inte har bildbevis! Jag kommer nog börja använda den på facebook, men det är ju inte alla som använder facebook (lulz) så därför lägger jag då upp den här också. Fuck yeah, idag vinner alla!


Jag är faktiskt inte så överlycklig som jag ser ut att vara, grejen är att jag stod och skrattade åt en klasskamrat samtidigt som bilden togs.

Kommande vecka kommer jag sitta och störa mig på att jappsarna har varit så kreativa att de har gått och fixat olika verb för ifall man tar på sig ett klädesplagg över/under midjan, om det är en hatt eller om det är ett par glasögon.

Kom ihåg, kids: glöm aldrig era drömmar.

Mitt liv (?) i toner

Om The Trooper spelades före tentan så spelades denna under:



Och denna efter:



Kändes det som i alla fall. Vore det inte alldeles jättesuperduperunderbart om livet var mer av en musikal? Jo, jag vet att ni håller med mig, för då skulle vi alla sjunga och dansa och vara glada och hålla varandra i handen hela tiden. Skulle jag hitta anden i lampan så skulle jag önska mig det. Men jag skulle ställa som krav att jag skulle vara musikalens hjälte. Jag vet inte vem som skulle bli hjältinnan (öppet för ansökningar!), eller ens skurken (men det måste vara en skräckinjagande skurk), men PM skulle bli sufflören.


Dagens jappsord: PAATI

Betyder: PARTY

(Warhammer:) Dark Omen

Jag hade en så märklig dröm innan jag vaknade imorse. Det var tidigt 1900-tal och istället för att hålla travlopp på travbanor höll man dem ute på tågräls. I ett lopp med en massa deltagare var det en i främre ledet som föll vilket orsakade någon slags dominoeffekt vilket fick alla andra att falla och rulla runt med sina hästar. Och då låg alla och jämrade sig och hade sina ben och ryggar i diverse konstiga vinklar. Sedan spred sig alla åt olika håll för att få hjälp.

Vad hade Freud sagt om den drömmen?

Men jaja, nu beger jag mig. Klockan två idag så gäller det. The Trooper.

Tentabomb

Imorgon smäller det som det aldrig har smällt förut. Jag skall äga så jävla mycket på tentan att människor runtom hela världen skall känna min stridshetta och uppleva ett mirakel som de aldrig har upplevt förut. Alla (Nåja, jag förväntar mig i alla fall att alla som läser detta inlägg kommer att göra detta) kommer att upphöra med sina sysslor och sträcka sina händer upp mot skyn: "Alvin! Jag donerar en liten dos av min energi så att du kan SPIKA den där tentan!" kommer de utbrista. Och på så sätt räddar jag världen.

Låten som kommer att spelas i min MP3-spelare på vägen dit är denna:



Out in the Fields hade också funkat. Men det blir den här. Sedan får vi se vilken låt som spelas när jag är färdig med detta mandomsprov.

Idag bjuder jag på en rykande färsk vits. Jag kom på den idag samtidigt som jag studerade flitigt! Okej, här kommer den:

Vilken slags hund är lingvistens favorithund?

En SYNTAX!!


Hallåååå?

Av 17 besökare var det bara tre som INTE ville att det skulle gå åt fanders för mig på tentan. Tolkar jag det som. Det gör ont HÄRINNE. Jag är inte det minsta nöjd, jag trodde att vi alla var vänner tills att någon skjuter oss i skrevet och punkterar båda våra lungor med ett rostigt (men synnerligen vasst) skohorn.

Men är det någon som vill göra rätt för sig så kommer chansen snart igen. På fredag äger den stora och viktiga tentan rum och den som inte lyckönskar mig till den kan räkna med att få sitt namn omnämnt i kapitlet om ocoolhet i min kommande storsäljare: "Det Stora Tuffhetsmanifestet - Veni Vidi Vicool?" Tro mig, jag vet vilka ni är.

Och ja: hörförståelsen gick bra. Jävligt bra faktiskt. Den var inte direkt svår. Jag menar, meningar som 山下先生はどんな 先生ですか eller 日曜日に サーカ ースへおとうとをつれ ってきまし た är ju inte direkt svåra att förstå.

Dagens jappsord: YASASHII

Betyder: ENKEL/LÄTT

Kan också betyda "snäll".

En dag med benkyoushimashita

Rubriken säger allt: jag har bara pluggat idag. Jag har tenta i veckan, vet ni. Därför gäller det att ligga i. Mer spännande än så är det inte. Men här, ta en titt på denna prima pizzeria som man kan finna i Lund! Riktigt schysst att placera sin pizzeria i en fucking barrack. Men låt er inte luras; det må stå "kebab" men deras kebabpizza heter: "kebaba". Jag skämtar inte, vi beställde tre "kebaba".





Haha. Skåne! Jag har förresten min hörförståelsetenta imorgon (idag) så låt mig få höra era lyckönskningar. (Använd gärna ordet jag lärde ut i föregående inlägg) Det är nu vi sätter vår vänskap på prov och mäter grovheten i vårt gemensamma vänskapliga skägg. Bevisa att det inte är rövskägg vi snackar om.

Dagens (gårdagens) jappsord: HOMSE

Betyder: BÖG

Hehe, okej, nu driver jag bara igen. Det där är norska, för de som inte fattade det.

Snälla ni:

Jag har alltid skrattat gott åt en viss herre när han har jämrat sig pga den där gamla nagelsvamps-reklamen då den alltid visades på TV när man satt och käkade frukost. "lol, hur lättpåverkad kan man vara?" Och så inser jag att jag har gått och blivit ärrad av den där gamla Lactal-reklamen utan att vara medveten om det.

Jag bläddrade igenom en massa gamla filer på datorn och märkte att jag inte kunde läsa "geografi A - jordflytningar" utan att rynka på näsan och tänka: "ÅH, ILLALUKTANDE FLYTNINGAR!" Ni kvinnor får sluta upp med sånt här trams som att få dessa flytningar och annat obehagligt som de kan göra reklam för på TV. Det är uppenbarligen inte bara ni som lider utav det. Det är inte kul längre.

Den som ännu inte vet och är intresserad av att få veta hur intressant och spännande min tid på min gymnasieskola var kan kolla in den här filmen:



Plugghästar, hårdnackade råskinn, vackra blondiner, blivande nobelpristagare, skog och lite till finns att finna på Jenningsskolan. Men jag fattar inte hur jag kunde glömma bort att ta med epatraktorerna i filmen! Och kunde jag verkligen inte ha filmat lite mer så att jag kunde ha fyllt de tjugo sista sekunderna med någonting vettigt istället för klipp från en annan film? Jaja, inte lönt att gråta över den där pannbiffen som smulades sönder på hemkunskapen för en herrans massa år sedan, som man brukar säga.

Dagens jappsord: FAITO

Betyder: KÄMPA (Som i engelskans "fight", ni vet)

Lär er det här, är ni snälla. Det kommer ni få användning av.

Det börjar bli lite väl mycket tårar nu

Jag tänkte bara berätta att det nu är tentavecka som gäller och att jag har förberett mig för detta på det bästa sättet som går:

Att avsluta min andra genomspelning av Metal Gear Solid 4.



Liquiiiiiiid!

Mina ögon tårades (igen!) av de två sista akterna. Men hädanefter skall det inte bli mer av den sorten. Från och med nu är det bara BLOD och SVETT som gäller. Inga fler tårar. Sanna mina ord.

Snuvad på konfettin... konfekten, så var det.

Jag tycker att det är lite synd att det inte var jag som kom på Komikondom.com. Men bara på grund av ordleken och inte för att själva sidan ser ut som en gladporrsida, jag lovar! (Whoa, en av bilderna ser ut att vara tagen på ett ställe inne i Lund där jag går förbi nästan varje dag och ooooj, jag ser fram emot "Hur man trär på en kondom - The Movie"; min gamla lärare i svenska på högstadiet tyckte ju att det såg så oskönt ut när jag gjorde det (missförstå inte))

Jag tror inte att jag kom ihåg att ge en jappsfras förra helgen. Förlåt.

Helgens jappsfras: GUNARUPU WA CHOTTOU SAMUI KARA, KAIGAN NI ITTE, REISOKO O KAIMASHOOKA?

Betyder: SKALL VI FARA TILL KUSTEN OCH KÖPA KYLSKÅP I OCH MED ATT DET ÄR LITE KALLT I GNARP?

PS. Jag har lagt märke till att jag har anlag till en fläskbräda. Det syns inte så tydligt, men den finns där. Det är inte bra. Viktor-som-inte-är-i-asien-bögen, har du kvar din? Jag vill inte vara ensam om det här! DS.

Jag duger ingenting till

En stund såg allting bra ut. Fåglarna kvittrade, barnen dansade, solen sken, studierna sköttes, folk talade med en. Visst, jag har fortfarande ingen som vill hålla om mig och säga: "wo ai ni" (Det är viktigt att det sägs på kinesiska) och min kära hund har nyligen dött, men det kändes som att allt det där skulle kunna reda ut sig. Liksom? Men... sen hände detta:


Världens fulaste jävla pannkakor. Vad gjorde jag för fel? Mitt ego är sänkt i botten. (Och jösses vad grisig spisen ser ut. Int mitt fel!) Dessutom påpekade en kompis nyligen att jag faktiskt hade skrivit detta i ett tidigare inlägg:

"- Okej, vi pluggar hemma hos idag ikväll då."

Sug.

Igelkottens dilemma

Jag skall börja bära med mig ett anteckningsblock vart jag än går, så att jag kan skriva ner mina idéer till nästa blogginlägg. Jag vet att jag hade någon hyfsad idé tidigare som skulle utgöra detta inlägg, men nu har jag glömt bort det. Jag vet inte vad det kan bero på; kanske att jag såg en bra film ikväll, kanske att Valkyria Chronicles till PS3 tog mig på sängen, kanske att idéen sög ba... nääääää, det tror jag inte.

Såg hur som helst Evangelion 1:01 - You Are (Not) Alone (igen) och det var en orgasmatisk upplevelse. Kan man säga så? "Orgasmatisk"? "Orgasmisk" kanske? Synd bara att den andra filmen inte dyker upp på bio förrän i sommar vilket innebär att det tar minst ett år från och med nu innan jag får se den, fuuuuuuuuuck! Det är ju i och med den andra filmen som handlingen kommer ta nya vändningar (va, "enhet 6 från månen"?) och det skall bli intressant att se om den nya filmserien gräver lika mycket i det mänskliga psyket som TV-serien gjorde. Men det här är kackel som bara intresserar nördar.

Haha. Hittade mitt gamla bidrag till en ny Mega Man-boss.

Pusselbitarna faller på plats. Den lojala läsaren minns att min King Kong-bög använde personliga meddelanden i stil med: "du sabba min helg" på MSN för några dagar sedan. Han skrev också: "varför lämnade jag dig 2006? <3" Jag har äntligen förstått vad fan det var han snackade om:

WoW. Den jäveln har gått och blivit en WoW-junkie. Det finns ingen annan förklaring. Han har inte rört sig utanför lägenheten särskilt mycket, han gör i stort sett inga hussysslor (vet i och för sig inte om han gjorde det tidigare heller), han har frågat mig om inte jag skall börja om han bjuder på avgiften och jag har inte sett någon brud komma och hälsa på honom. Jag har en känsla av att det här stället kommer att vara ett dårhus nästa månad då expansionen Cock of the Bitch King släpps. Jag vill bo någonannanstans då.

Dagens jappsord: HAGAKI

Betyder: VYKORT

Angst

På samma sätt som när allt är bra för oss båda
Blir jag lycklig när självaste Gud lämnar en present i min brevlåda



Jag gör mig redo för en ny våg av tonårsdepression.

That hit the spot

Alvin von Slarver kan ni kalla mig. I alla fall idag. (Oupps, nu slog klockan över till 00:00 så ni får inte kalla mig det längre, hehe) Var på ett så kallat SI-möte idag, vad "SI" står för vet jag inte, där vi diskuterar veckans läxor och sånt vi inte förstår. Och så dumpar jag mina hörlurar + MP3-spelare där och tar inte med mig dem när kalaset är över. Och när jag inser att jag måste ha glömt dem där så var de borta då jag kom dit. Fick dock veta att en klasskamrat bara hade tagit dem åt mig. (Hoppas inte att han har tjuvbläddrat igenom mitt musikbibliotek och hittat låtar som J'en ai Mairre eller någonting annat omanligt därinne)

Det är tur att man har varit tillräckligt social för att folk skall veta vem man är och att man jämt har gått runt med hörlurarna runt halsen så att folk känner igen dem. Dokker skal vet at eg ær skikkeli populær hær. "Den älskade hunken från Norr" kallar de mig här. Det är sant! Skulle jag ljuga?



Dagens jappsord: KUDAMONO

Betyder: FRUKT

Jag valde det ordet bara för att jag skulle lära mig det själv. Inte för att jag tror att det är någon som verkligen har gått och lärt sig något av de här orden som jag har lärt ut. Eller har jag fel?! Va!?

You'll take my life, but I'll take yours too

Det måste finnas någon annan som har sett annonsen för den där dietkuren som kallas för "One Week" eller något sådant. Det visar liksom någon brud som har gått ner i vikt och så, som sig bör i en annons för en dietprodukt. Det roliga, eller kanske jag skall säga tragiska, är att före/efter-bilderna först visar en het tjej med kurvor och sedan samma tjej som bara har gått och blivit tanig och förlorat de där attraktiva kurvorna. JAG GRÅTER EFTERSOM TJEJEN I FRÅGA VÄGRAR GÖRA DET! Jävlar vad synd.

Dagens jappsord: EKI

Betyder: STATION (Typ tågstation)

Och bara för att (Anders) Anna skall bli tyst så ger jag lite fanservice:

Trent.

OH SHIT, ursäkta mig medan jag byter kalsonger!!!

Jag gjorde just i byxan och jag trodde aldrig någonsin att Lisa Miskovsky skulle vara halvt skyldig till det.

Lyssna! Lyssna, säger jag!



Åh, ljuva Mirror's Edge. Vem behöver någon annans kärlek än din?

Min ödmjuka åsikt

Alltså, om jag fick snuskigt mycket pengar och en skara kompetenta personer så skulle jag göra världens bästa filmer. Jag skulle också göra världens bästa spel. Mer storslagna och fantastiska än någonting annat! De senaste dagarna har jag haft en jävligt cool berättelse i huvudet som skulle bli det ballaste man har sett på bio på... någonsin. Däremot skulle jag nog inte klara av att göra världens bästa böcker eller låtar. Sånt får andra sköta.

Men det kommer väl bara förbli en vacker dröm.

Jag tror att jag hade någonting kul att säga här, men jag kommer inte ihåg vad. Jag är lite gramse över att vi inte har något toapapper hemma och det känns synnerligen osäkert att King Kong-bögen har åtgärdat problemet tills det att jag har kommit hem imorgon. (Vilket blir sent) Om jag vill skita då så måste jag ju få skita! Och jag låter inte alls som en bortskämd i-landsmänniska, innan någon hinner säga det.

Jag märkte just att jag har en till bild på min bortgångna hund så därför bifogar jag den här som en sista hyllning:



Naw.

Dagens jappsord: EIGA

Betyder: FILM

Så att ni vet vad ni skall fråga efter när ni hyr film i Japanland. "Arubin no eiga ga arimasu ka?"
Mm, jag räknar med att mina filmer kommer vara stora även där borta.

Jag grät...

... dock mest på grund av att min kycklingstroganoff blev bra. Lustigt att man får någonting helt annat bara genom att byta ut huvudingrediensen och krydda lite annorlunda. (Jag såg din diss, Linnea! Men titta bara på vad jag kan åstadkomma nu, jag är snart ikapp)

Men.

Vi sörjer idag. Jag fick för typ en timme sedan beskedet att min hund därhemma har avlidit. Mitt svarta odjur, mitt monster, min kerberos, min animaliska inkarnation; min Nalle... är död. Vi visste visserligen redan i julas att han inte skulle leva ett år till och han har inte direkt mått bra den sista tiden, men beskedet kom som en smäll. Inombords gråter jag! Jag vet att du inte läser min blogg, men: vila i frid.




Rykten säger att den där vita saken som är på fotot söker efter något, där hemma.


Dagens jappsord: INU

Betyder:  HUND

PS. Det var en pojkflicka som kom med en senanmälan till vuxenpoängsligan. Så hon får inte vara med. Men hon har bett mig utvärdera henne och detta är vad jag har kommit fram till: Linnea - 63p. Det var ju lite synd att hon inte deltog igår, neeeee? DS.


I am not a winner

Okej, än så länge har runt 11 olika personer besökt min blogg idag och av dem har endast åtta pers (i ochf för sig är det mer än 50% men man skall inte nöja sig med det!) berättat vad de har att komma med. Era kukar. Men detta är resultatet:

Plats #8: PM - 0p (Bättre lycka nästa gång)

Plats #7: hatar norrland - 10 poång (Det är bättre än 0p i alla fall)

Plats #6: Mikael - 1p (Han är flera år äldre än mig och har inte skaffat egen bostad förrän nu - som han inte ens har orkat flytta in i)

Plats #5: Batta - 6p (Den rödhårige hingsten har inte mycket mer att komma med, annat än sin gamla rolls royce)

Plats #4: Tobe - 11p (Du inser att jag hade krossat dig även om det hade gett 100p att bada i Ratan, va? Jag har också gjort det, vettu. Och nej, en akustisk gitarr ger inga vuxenpoäng)

Plats #3: Viktor (inte-han-som-är-i-asien-bögen) - 17p. (Härligt jobbat! Moppemuschen gav dock inte lika mycket minuspoäng enligt mig eftersom man måste komma förbi det stadiet för att få ett ordentligt, härligt skägg!)

Plats #2: Jag - 50p. (Tro det eller ej, men jag vann inte! Trots min flytt till Skåne, mina nya livsvanor, min ambition att fördjupa mig i det japanska språket , osv, så kom jag inte längre än till en andraplats. Å andra sidan är jag inte bitter med tanke på vem det var som vann)

Okej, vem var vinnaren då? Det är en man som har ägt en egen lägenhet, är färdig med sin utbildning, har haft samma jobb i åtta år, har sambo, bil, BARN, har typ bara fem år kvar till 40 år och dessutom skägg. Och så är han min gamla lärare i svenska och filosofi också.

Plats #1: Mattias Gunéll - 53p (Att jag förlorade mot en riktig gubbe gör inte så mycket)


Fast, alltså. Mössan borde jag faktiskt ge minuspoäng för. Nåja.

Dagens jappsord: CHINCHIN

Betyder: LITEN SNOPP

Mjölken surnade

Ja, det är sant. Jag skulle käka middag och skulle hälla upp min mjölk i ett glas och plötsligt "GAAAAENANVÄNDKONDOMIMINMJÖLKåh, det är ju bara min mjölk som har blivit gammal och jävlig... faaaaaaaan!"

Jag sitter här och äter kanelbullar, dagen till ära, och medan jag tänker på vad vuxen jag är, som tar tag i mig själv och firar dagar som denna, så inser jag att jag har skramlat ihop en hel bunt med vuxenpoäng den senaste tiden. Nu hade jag inte bakat bullarna själv, det får bli nästa år, men liiiite poäng har det gett. Jag tror faktiskt att jag skulle ligga ganska bra till i Vuxenpoängligan ifall det skulle finnas en sådan. Vad sägs? Lista saker som du har gjort som du tror kan ha gett vuxenpoäng och sedan kan jag försöka sammanställa poängen. Bara för att jag har en jäkla massa vettigare saker att göra. Poängskalan är 1-10 och sånt som kan räknas in är både gamla och nya händelser, samt vanor som du har. Jag bedömer.

Jag har:

  • Kirrat körkort (6p)
  • Jobbat i Norge i ~två månader (7p)
  • Ensam flyttat till Skåne från Västerbotten för att plugga (10p)
  • Senaste veckan har jag lärt mig laga både korvstroganoff och omelett (4p)
  • Jag går och handlar mat flera gånger i veckan, för att inte nämna lagar min egen mat varje dag (7p)
  • Jag pluggar varje dag (3p)
  • Firat kanelbullens dag (2p (1p om man inte har tagit tag i det själv, 4p om man tagit initiativ OCH bakat bullarna själv))
  • De senaste två fredagarna har jag besökt språkseminarium utöver mina ordinarie lektioner (4p)
  • Jag har börjat motionssimma flera gånger i veckan (3p)
  • Jag har beställt ett mobilabonnemang (1p)
  • Jag tvättar mina kläder en gång i veckan (3p)
Totalt: 50 poäng

Hyfsat ogenomtänkt poängutdelning, men jaja. Finjusteringar kan göras sedan. Kom med dina "jag har klarat Tom Sawyer på expert" du, PM, och kolla vilken placering du får i Vuxenpoängligan! (lol)

Men nu är jag trött. Speciellt i benen. Det är nog för att jag satt och böjde verb ikväll. Att jag hängde på jappsarnas grillbjudning idag har nog ingenting med saken att göra, nej nej! Tror ni förresten att man dör om man äter äggen dagen efter att "bäst före"-datumet har gått ut?

Dagens jappsord: JAGAIMO

Betyder: BAKAD POTATIS

Besserwisser(nörd)humor

Jag tänkte börja dagen med att visa ett SMS som jag fick av mamma igår:

Ånäset vill (hon skrev egentligen "till" här, men jaja) att du jobbar i helgen.

I think ånäset is a pretty cool guy. eh makes em wrok and doesnt afraid of anything. (Vad synd att jag bor typ mer än hundra mil bort, annars kanske jag hade kunnat jobba)

Okej, vem vare?

Det var en vanlig arbetsdag, på demensboendet som jag jobbade på, sent i juli (eller om det kanske var tidigt i augusti) som jag plötsligt upptäckte att jag hade ett hyfsat stort, rakt sår nere på vänster vad. "Huh, varför har jag inte känt det där?" tänkte jag. "Det är ju ganska rejält faktiskt... jaja, det läker väl."

Två månader senare:


VAD FAN, DET HAR JU GÅTT OCH BLIVIT ETT JÄVLA ÄRR. Liksom, va? Kan man få sår som man inte ens har känt någon smärta från, eller lagt märke till att det har blödit, och som dessutom går och blir ärr??? Jag trodde att man var tvungen att vara med om någonting coolt för att få ärr. Något som ger lite manliga statuspoäng.

"Jag råkade slå fel med stämjärnet. Det gjorde ont som fan."

"Jag skulle bära en fönsterruta, som gick sönder och var nära på att skära av pulsådern i vänster armled. Det gjorde ont som fan."

"Efter en hård kväll med musik, dans, sprit och massvis med brudar blev jag överfallen av gangstrar med machineguns. Det gjorde ont som fan. (Men jag vann)"

Vad har jag att komma med? Jag har ingen aning om vad orsaken är. Och det kan omöjligt ha varit någon på jobbet som gjorde det. Eller påstår ni att gamla tant Elsa skulle ha gjort det? Eller kanske Ruth? Karin? Pfah! Jag och Karin var tajta. Vi gick alltid igenom avdelningen tillsammans, hon med sin ena arm runt min midja och jag med min ena arm över hennes skuldror. Skulle hon ha gjort det?

Nej, kom igen nu. Säg vem det fucking var.

Dagens jappsord: YOTTERU

Betyder: FULL

Jag hoppas förresten att det är någon fangirl därute som uppskattar fanservicen i detta inlägg. Att få se mina manliga, vita ben är inte något man gör varje dag!

Ja, jag har blivit en badass motherfucker

Bilden är inte alls dåligt photoshoppad

Det är otroligt vad Skåne kan göra med en. Och nej, klart bilden inte är dåligt photoshoppad! Åtminstone inte dåligt photoshoppad. Inte mina bilder inte.

Plötsligt är det plugg som bara fan och snack om sittningar hit och dit och på lördag är man bjuden till jappsarnas grillfest. (Neeej, inte bara jag; alla studenter i japanska) Ikimashooka? Hai, ikimashoo. Det verkar förresten som att det är bäst om jag håller mig lugn i mitt lilla kök idag. King Kong-bögen har under kvällens gång skiftat sina personliga meddelanden på MSN från saker som: "var är du? : (" "måste du sabba mitt liv?" och "Fan ta dig! du sabba min helg!"

Jag är lite osäker på om det är mig eller någon annan han syftar på. SÅ farligt kan det ju inte vara att jag inte har diskat bort allt efter mig... jag har ju faktiskt diskat bort det mesta.

Dagens jappsord: IKIMEN

Betyder: SNYGGING

Typ. I Japan frågar man förresten om någons flickvän är snygg/vacker och om någons pojkvän är cool. Ballt.

Attata...ta...ta

Igår lät det så här:

- Okej, vi pluggar hemma hos idag ikväll då.

- Japp! Ta med sprit!

- Öh, va?

- Sprit! Osake o nomimasu!

Och så pluggade vi, åt pizza och... drack sprit. Inte direkt mycket dock, vi hade knappt någon ork kvar efter att ha böjt verb i ett par timmar.

Sedan lät det:

- Varför i helvete kan jag inte uppdatera min blogg? Sug.

Och på så sätt uppdaterades aldrig min blogg.

Dagens jappsord: ATTATAKAKUNAKATTA

Betyder: DET/DEN VAR INTE VARM(T)

Eller "ljummen". Smaka på den tungvrickaren.

PS. Någon får sluta upp med att fixa dessa mejl åt mig, som har kommit ett par gånger i veckan nu på sistone:



Jag lovar, jag har inte gjort något skumt! DS.

RSS 2.0