Jag måste lära mig vad scientologi heter på japanska

Konflikter?

Dåliga relationer?

Det omedvetna, undermedvetna eller reaktiva sinnet undergräver och förslavar människan. Det är källan till dina mardrömmar, till orimlig rädsla, upprördhet och all otrygghet.


Trevligt, trevligt.

Köp och läs Dianetik: Hur tanken påverkar kroppen av L. Ron Hubbard.

Men se, tänk vilka trevliga små reklamblad man kan få av vänliga själar ute på torget, så där helt oväntat!

Något annat som är väldigt trevligt är att man numera kan hitta de två första delarna av Phoenix Wright-musikalen på Youtube, dessutom med engelsk text! Inte särskilt manlig musikal, i och med att alla karaktärer (inklusive männen) spelas av kvinnor. Men vad sjutton, det är Phoenix Wright.

 

Mitt nästa hopp är att övriga delar läggs upp!

... men Phoenix hade faktiskt kunnat vara mycket manligare.

 


Musik skall byggas utav spelglädje

(Jäääävligt fyndig titel må jag säga!)

Det är i stort sett omöjligt att begripa, men jag tillhör ju egentligen inte de tuffa gängen. Därmed inte sagt att jag inte skulle vara jävligt tuff, men jag har diverse intressen som inte hör till de vanliga tuffa människorna. Så att säga. Till exempel älskar jag purikura. Det vet förstås inte ni vad det är för något, men det spelar ingen roll.

Dessutom gillar jag faktiskt TV-spel och den musik som kommer från de spel jag spelar som antingen är riktigt svängiga eller bara bra av andra skäl. Och jag vill minnas att jag gjorde ett blogginlägg tidigare med lite spelmusik, men jag tänkte att jag kan göra en till! För att det är sånt jag sitter och plöjer igenom just nu på Youtube. Och för att vi tycker om bitpoppighet och sånt.

Battletoads! Och man kanske skulle lägga till Double Dragons då, eftersom det faktiskt är en sammanslagning av Battletoads och karaktärerna från Double Dragon-spelen.




Pocky & Rocky. Jag är jävligt glad att jag lyckades hitta det här spelet när jag var i Japan.

 

Inskränkta bondlurkar hävdar fortfarande att Donkey Kong Country är bättre än Donkey Kong Country 2, men det är det inte!

 

Förvisso en remix av Big Blue-låten från F-Zero, men den låter ju bra och dessutom ser vi Kapten Falcon på bilden. Manligheten själv!

 

 

Jag har ingen aning om varför låttiteln är Give Love Its' Rightful Time då den här låten börjar spelas när man träder in i det sista fortet för att besegra ondskan en gång för alla.

 

 

Åh, här har vi en trevlig låt från Shenmue II - spelet som gör att jag skulle vilja åka till Kina. Och samtidigt inte.

 

 

Jajaja, vi avslutar med introlåten från Legend of Mana som är en sång som sjungs på svenska. Hejrå.

 


Ett uttlåtande

Jag är besviken på dessa.

 

Jag menar, de smakar ju i stort sett bara som vanliga sourcream & onion!


Bög

Illa, här var det segt på uppdateringsfronten. Inte lätt för en upptagen kämpe som mig som jobbar hårt bara för att överleva dagen. Jag menar, skolstart innebär så mycket mer än vad det gjorde på gamla goda tiden när man gick i barnskolan. Då gick man till första lektionen och var typ ledig resten av dagen. Eller nåja, det kanske inte är helt sant, men inte fan hade man riktiga lektioner. Men läser man japanska på universitetet i Skåne börjar man kursen med att definiera (på japanska) vad "kultur" innebär samt vad "MIN kultur" är. Sedan måste man krångla med studentnationerilunder när man pluggar i en stad som Lundeliplund och till sist fixa med CSN...elilend. Och till råga på allt måste man slåss med sina klasskamrater, och tredjeårselever, om att få höra till den skaran med människor som nästa år får åka till Japan för att studera i ett år. Därför pluggar jag mer än vanligt just nu och har inte mycket tid till annat.

Förutom att slösurfa lite på nätet och prova Iron Maiden-låtarna till Rock Band som släpptes strax efter att jag hade lämnat Sverige i juni! Det är grejer det. Jag ser fram emot dagen jag får mina paket som jag skickade från Japan för då får jag någonting att berätta om. Annars kan jag säga det att jag älskar att se på bra trailers. En av de senare sådana är trailern för expansionen till Grand Theft Auto IV; The Ballad of Gay Tony. Det är en sån där trailer som visar hur spelbranschen har blivit bra mer sofistikerad än vad många tror att den är. Jag gillar sånt.


Ta min hand, Viktor!

Det är nu typ över ett år sedan som jag tog mitt pick och pack och stack till Skåneland. Ett område som är fruktansvärt nära fiendeland, som våldgästas av världens lokigaste människor och ett ställe där ingen vet vad ett SKROV egentligen innebär. (Utan att ha läst på, det vill säga) Men trots detta så kändes allting bra, trots att tempot kändes skrämmande högt i japanskan. (Lär er detta alfabetet den här veckan och det här alfabetet nästa vecka, lol) Jag menar, jag simmade till och med varje dag! Vad hände med det egentligen? Jag misstänkte förstås att jag skulle bli ganska less till jul och det blev jag ju. Så det kan gå!

Hur som haver så är det med andra ord nästan ett år sedan som jag påbörjade den här bloggen, vilket vi firar med... ingenting! Jag har inte ens gjort en liten tårta! Och det är för att studierna tar kål på en, och man har knappt ens börjat! Lekstunden är över och det är dags att bli vuxen, vilket också gäller inhandlandet av studentlitteratur. En bok som kostade 800yen i Japan (ca 60kr) har (AF)Akademibokhandeln i Lund satt en 374kronorsprislapp på och det med studentrabatt. Skam går nu officiellt på torra land och det är dags att bränna AF-borgen till marken! För på detta viset får det inte gå till.

I övrigt har det släppts en trailer på världens just nu mest efterlängtade film.


RSS 2.0